«HELMOS TOP DOWNHILL RACE»

1o τριήμερο Φεστιβάλ DownHill «HELMOS TOP DOWNHILL RACE»

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε για το φθινόπωρο το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων στους ποδηλάτες, αφού δημιουργήθηκε νέο ποδηλατικό μονοπάτι στο Χελμό και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους αγώνες Downhill για αναβάτες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, το τριήμερο 12, 13 και 14 Οκτωβρίου 2012.

Οι αγώνες διοργανώνονται με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και αναμένεται να ενθουσιάσουν τους αναβάτες αλλά και τους θεατές αφού το Downhill μονοπάτι έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη και την αγωνία στα ύψη. Οι αγώνες θα πλαισιωθούν με άλματα, πάρτι στο Χελμό και όλα όσα χρειάζονται για ένα απολαυστικό τριήμερο στα φθινοπωρινά Καλάβρυτα.
Το νέο Downhill μονοπάτι στο Χελμό, έχει ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του τη μεγάλη κλήση με 490 μ. υψομετρική διαφορά, τις τεχνικές δυσκολίες οι περισσότερες των οποίων συνοδεύονται και από “chicken runs”, δηλαδή πιο εύκολες διαδρομές από τις οποίες αποφεύγει κανείς το δύσκολο κομμάτι με κάποιο κόστος σε χρόνο. Έχει ακόμη βράχους, burms, άλματα και drops. Ξεκινά από την κορυφή του Χελμού σε υψόμετρο 2.350 μ. και καταλήγει 490 μ. πιο χαμηλά, στη Βαθειά Λάκκα. Διασχίζει δύο φορές τη χιονοδρομική πίστα, διέρχεται από τα άλματα του χειμερινού snowpark και το συνολικό μήκος του είναι 2.100 μ.. Έχει πολύ καλή “ροή” κατά τη διάρκεια της κατάβασης αλλά είναι ιδιαίτερα απαιτητικό από άποψη φρένων και ποδηλάτου, όπως επίσης και ικανότητα αναβάτη.

Περισσότερα στο http://www.sportsmag.gr